Lásd meg a körülötted élő csodát!

Egyetemistáknak szerveztem egy erdei kirándulást. Pár évvel ezelőtt amikor egyetemista lettem Pécsen, akkor kezdtem felfedezni és rácsodálkozni a természet által adott szépségekre. Szerettem volna ezt valahogyan átadni másoknak is, terjeszteni, hogy a túrázás nem csak sport, hanem a teremtett világ meglátása is. A túra előtt betértünk egy kis kápolnába, ahol imádkoztunk a kirándulásért, a találkozásért és felolvastunk a Laudato si’ enciklikából.

„Áldott légy, Uram” – énekelte Assisi Szent Ferenc. Ezzel a gyönyörű himnusszal arra emlékeztetett minket, hogy közös otthonunk olyan, mint egy nővér, akivel osztozunk a létben, és olyan, mint egy szép anya, aki karjába zár minket: „Áldott légy, Uram, földanya-nővérünkért, ki fenntart és ellát minket, gyümölcsöket terem, színes virágokat és füvet!”

Ezután indultunk el a kb. 25 km-es távnak. A kirándulás alatt rengeteget beszélgettünk Assisi Szent Ferenc életéről, munkásságáról. Utunk az Égervölgyi tóhoz, majd a Pálos romokhoz vezetett. Utána pedig indultunk haza.

Updated on 2023.08.11.
Mennyire tetszett a tartalom?
Megszakítás