THE LETTER – Üzenet Földünkért című dokumentumfilm vetítése és beszélgetés

Filmvetítést szerveztünk a plébániánkra, A LEVÉL című pápai filmet vetítettük le magyar felirattal, majd egy kiscsoportos beszélgetést tartottunk a segédanyagban megadott kérdések alapján. A plébániai közösségünknek hirdettük meg a programot, a szervezésben pedig a már működő Teremtésvédelmi Kör többi tagja is segített.

Az estét Ferenc pápa egy imájával kezdtük, majd egy gyors körkérdéssel folytattuk: egy szóval kellett mindenkinek arra válaszolnia, hogy mi hozta ma őt ide. A legtöbben a kíváncsiság és Ferenc pápa személye miatt érkeztek. Ezután egy pár percben összefoglaltam, mit kell tudni a Laudato si’ enciklikáról kiemelve belőle az egyik kedvenc részemet (LS13). Ejtettem pár mondatot a film hátteréről, a Laudato si mozgalomról, és hogy miről fog szólni film.

Ezután jött a vetítés a plébánia nagytermében egy projektor segítségével, majd egy pici szünet után 3 kiscsoportba rendeződve megvitattuk a filmhez küldött kérdéssorokat. Végül egy nagy körben minden csoportból 1-1 ember elmondta, mire jutottak a beszélgetés során. Az est folyamán nagyon sok konstruktív ötlet, javaslat felmerült, mit tehetnénk még együtt a közösségben, a kerületben, illetve mire helyezzünk nagyobb hangsúlyt, mivel javíthatnánk még a Teremtésvédelmi kör munkáját.

Az ötleteket rögzítettük, majd el is küldtük e-mailben a résztvevőknek, hátha ha valaki kedvet érez majd a kezdeményezésre. Mi is eltettük magunknak, és a következő évben ennek mentén fogunk tovább haladni munkánkban. Külön öröm volt számunkra, hogy a vetítés után 3 ember jelezte, hogy szeretne csatlakozni a Teremtésvédelmi körünkhöz, amiben eddig öten voltunk, így ez egy viszonylag nagy lépés csoportunk életében.

Updated on 2023.08.11.
Mennyire tetszett a tartalom?
Megszakítás