Teremtésvédelmi imaséta (az Édesanyák imái csoport tagjaival).

Teremtésvédelmi imasétát tartottunk „Édesanyák imái” csoportunk (mely 3 és fél éve jött létre még a covid előtt) néhány tagjával május 30-án kedden délelőtt. A Győr-Gyirmóti horgásztavakhoz (Holt-Marcal) gyalogoltunk, közben énekeltünk, imádkoztunk, és felolvastunk a Laudato si’ -ből.

Minden héten szoktunk találkozni, de általában egyikünk otthonában imádkozunk együtt. Ez az alkalom különleges volt, nemcsak a szép idő miatt, hanem azért, mert megtapasztaltuk, hogy az Isten teremtette természet által békére lel a szívünk, és ki tudunk kapcsolni a napi forgatagból, vagyis újra együtt élünk a természettel, ahogy mindig is kellene. Mindannyiunk együttes tapasztalata volt ez.

A következő szavakkal foglaltuk össze a teremtésvédelmi imaséta hangulatát, nyomát a lelkünkben: Megnyugvás – harmónia – öröm – felszabadulás – új lendület. Egyikőnk háza előtt parkoltunk, majd onnan aszfaltozott, de forgalommentes úton közelítettük meg a kis ösvényt, ami a horgásztavakhoz vezet. Mivel egyesével tudtunk csak haladni, lassan és csendben mentünk. Ahol kiszélesedett az ösvény ott megálltunk. A Szűzanya március 25.-ei üzenetével, valamint a Naphimnusz imával és énekkel kezdtük. Rövidebb csendes szakaszok után került sor a Laudato si’ enciklából való rövidebb részek felolvasására. Hallgattuk a csendet, a madarak énekét, a szél hangját, a fák susogását, a rovarok zümmögését, és magunkba szívtuk az illatok, színek kavalkádját.

Hálás szívvel köszönjük nektek, hogy létrejöhetett ez a csodálatos délelőtt!
Zsuzska, Era, Judit, Betti, Tünde

Updated on 2023.08.11.
Mennyire tetszett a tartalom?
Megszakítás