5. Tudatos közlekedés a környezettudatos eseményekért

aerial photography of man riding bike on streets

Fotó: Ümit Yıldırım, Unsplash

Az eseményeink hirdetésekor hívjuk fel a figyelmet a kevésbé környezetterhelő közlekedési módokra – például gyaloglás, kerékpár, tömegközlekedés. Adjunk tájékoztatást arról, hogyan közelíthető meg a helyszín ezeken a módokon. Akár szervezzük meg a csoportos közlekedést ilyen módon, hogy ezzel is motiváljuk a résztvevőket.

Hívjuk fel a figyelmet a telekocsi lehetőségére, ha lehet, próbáljunk az utastársak megtalálásához felületet kínálni (hirdetőtáblás feliratkozás, levelezőlista, fórum, más online csoport a rendezvény webes felületeihez kapcsolódva)

Szervezzük a rendezvényeinket autó nélkül is könnyen megközelíthető helyekre, időpontokra. Hívjuk fel a figyelmet is erre a tényre.

Legyen biztonságosan használható biciklitároló az eseményünk helyszínén.

 

További rendezvény-hulladékmentesítési tippeket ITT találsz.

Közlekedésről bővebben: Közlekedés fejezet

Updated on 2023.10.10.
Mennyire tetszett a tartalom?

Kapcsolódó jó példák:

Jopelda Ovni Es Nem Kizsakmanyolni 1

Óvni és nem kizsákmányolni

Előadást, egyfajta interaktív, tematikus beszélgetést tartottam. Munkatársak és keresztény körökből páran összefogtunk, és együtt elmentünk a csíksomlyói búcsúba. Készültem egy óravázlattal és előre megbeszéltük, hogy majd ezen a hétvégén az én előadásomat is beleépítjük a

Tovább olvasom »

Kerékpártúra a Jeli Arborétumba

Szoros egységben minden, ami létezik (LS11) – Gróf Ambrózy-Migazzi István kertjében, Jeliben A környékünk egyik népszerű turisztikai helye a Jeli Arborétum. Különösen ilyenkor májusban, rododendronvirágzás idején. A kert meglátogatása önmagában egy természetben végzett séta, rácsodálkozás

Tovább olvasom »
Megszakítás