Párkereső

brown and white books on shelf

Fotó: Erol Ahmed, Unsplash

közepes- nehéz, 10 év felett, cetlik előkészítve, kb. 30 perc

 

A Laudato si’ enciklika egyes mondatait felírjuk egy-egy papírcsíkra és két részre vágjuk. Kiosztjuk a játékosok között és megkérjük, keressék meg a másik felüket. Ha megtalálták, beszélgessenek róla, majd osszuk meg a csoport többi tagjával, milyen üzenetet kaptunk.

 

Például:

  1. Közös otthonunk megvédésének sürgető kihívása magában foglalja azt az igyekezetet is, / hogy az egész emberi családot egyesítsük a fenntartható és átfogó fejlődés keresésében, mivel tudjuk, hogy a dolgokon lehet változtatni.
  2. Sok szegény él a felmelegedéshez kapcsolódó jelenségek által különösen sújtott területeken, / és létfenntartási feltételeik erősen függnek a természetes készletektől és az ökoszisztéma-szolgáltatásoktól, mint például a mezőgazdaság, a halászat és az erdei erőforrások.
  3. Tragikus a környezetpusztulás által még mélyebbé vált nyomorból menekülő elvándorlók számának növekedése, / akiket a nemzetközi egyezmények nem ismernek el menekültként, és akik törvényi előírások bármiféle védelme nélkül hordozzák magukra hagyott életük terhét.
  4. Az ökoszisztémák gondozása olyan látásmódot feltételez, amely nemcsak a közvetlenül láthatót veszi figyelembe, / mert ahol csak a gyors és könnyű gazdasági nyereségre törekszenek, ott senkit sem érdekel igazán az ökoszisztémák megóvása.
  5. Az emberi környezet és a természeti környezet együtt megy tönkre, és nem tudjuk megfelelően kezelni a környezet pusztulását, / ha nem szentelünk figyelmet azoknak az okoknak, amelyek az emberi és társadalmi hanyatlással állnak összefüggésben.
  6. A humánökológia elválaszthatatlan a közjó fogalmától, attól az alapelvtől, / amely központi és egységesítő szerepet játszik a társadalometikában.
  7. Az Eucharisztia összeköti az eget és a földet, átfogja és áthatja az egész teremtést. / A világ, mely Isten kezéből került ki, boldog és teljes imádásban tér vissza hozzá.

 

További játékok ITT.

Updated on 2023.11.29.
Mennyire tetszett a tartalom?

Kapcsolódó jó példák:

Megszakítás